30.10.2020 підписано контракт між китайською компанією POWERCHINA і українською компанією ВІНД ФАРМ щодо спільної реалізації проекту будівництва вітрової електростанції потужністю 800 МВт на території Мангушського і Нікольського районів Донецької області. Вартість проекту становить що найменше 1 млрд. дол. США, що робить його найбільшим вітроенергетичним проектом в Україні. Реалізація проекту демонструє абсолютно новий і вигідний державі підхід у розвитку вітроенергетичного сектора – продаж виробленої електроенергії на ринку електричної енергії без “зеленого” тарифу.

POWERCHINA – одна з найбільших будівельних компаній Китаю (входить в сотню найбільших компаній країни і в 500 найбільших компаній світу). POWERCHINA спеціалізується на проектуванні та будівництві енергетичних і транспортних об’єктів. Зокрема, в активі компанії знаходиться будівництво найбільшої в світі електростанції «Три ущелини» потужністю 22,5 ГВт.

Команда ВІНД ФАРМ найбільш досвідчена в сучасній вітровій енергетиці України. Досвід співробітників перевищує 25 років. В активі команди компанії досвід розробки портфеля вітроенергетичних проектів загальною потужністю 1.3 ГВт, з яких було успішно введено в експлуатацію більше 400 МВт.

Проект ВІНД ФАРМ 800 МВт у Донецькій області – найбільший наземний вітропарк у Європі. Масштаб і досвід компаній POWERCHINA і ВІНД ФАРМ дозволить реалізувати цей проект у найкоротші терміни.